30 december

Året är snart slut... och vilket år det har varit. 

2018 var året mina barn var mer sjuka än någonsin förr. 
2018 var året då jag var gravid och födde mitt 3e barn. Mest komplicerade graviditeten jag haft, men som resulterade i en 5.3 kg tung och 55 cm lång son.
2018 var också året då jag drabbades av de värsta ångestattackerna jag någonsin varit med om. Jag har gått hos psykoterapeut, påbörjat KBT och mitt mående har gått väldigt upp och ner. I många månader levde jag i en bubbla av dödsångest, förlossningsdepression och sorg. Jag trodde att det var så resten av mitt liv skulle se ut. Jag trodde aldrig jag skulle ta mig upp ur gropen.
Men det har jag gjort, delvis. KBT har hjälpt mig, mina vänner och familj har hjälpt mig, bloggen har hjälpt mig.
Jag är en gladare och mer engagerad mamma nu än jag varit det senaste halvåret känns det som. Jag och J har helt lagt av med datorspel och fokuserar mer på annat.
Jag har även hunnit prova på bågskytte, vilket är något jag vill fortsätta med. Jag som inte är så bekväm med att prova nya saker. Jag hittade faktiskt oxå något jag är bra på.

2018 var oxå året jag blev fru. Jag gifte mig med mannen i mitt liv.
Visst har vi våra stunder där vi är sura, oense och missnöjda med hur livet ser ut. Men jag har aldrig tvivlat på att han är den jag vill leva med. Han är den jag vill dela mitt liv med.
Han vet vad som ger mig gråa hår, men han vet oxå vad som kan få solens strålar att tränga igenom min ibland så gråaktiga vardag.
Utan honom hade jag inte suttit här idag. Stödet han gett mig sen Edvin kom och mitt mående åkte käpprätt neråt går inte att beskriva. 
Kärleken han ger mig och våra barn.

Ja 2018 var på många sätt ett av de bästa året i mitt liv, men även det värsta.
Att inte veta hur mitt mående skulle påverkas av ytterligare en graviditet, förlossning och sjukskrivning.

Jag ska under 2019 göra allt för att hitta tillbaka till mig själv. Eller hitta tillbaka låter fel. Jag är ju inte längre den jag var efter detta året. Och jag vill inte vara den jag har varit.
Jag ska hitta den personen jag vill vara. Bli tillfreds med den jag är och den jag vill vara. Både som mamma, fru, vän och lärare.
Bli tillfreds med de val jag kommer ställas inför. 
Ta tag i mitt förflutna, bli sams med mina hjärnspöken och demoner.

Iallafall... vi bjöd in mamma på finmiddag idag. Hon jobbar tidigt på nyårsdagen så imorgon kommer hon inte kunna vara här. Så vi käkade massor med god mat, drack gott och åt god efterrätt.
Mamma och barnen fick skicka upp varsin lykta oxå. Jag och J skickar våra imorgon.
Så blev lite tidigt nyårsfirande här idag.
Imorn blir det Bingolotto oxå. Vann ju en nyårslott på uppesittarkvällen. Så hoppas på storkovan imorgon!