16 februari

Nu har jag gjort det!
Jag har äntligen sökt till universitetet! Än så länge har jag bara sökt till Stockholm då de är de enda som är öppna för anmälan än så länge... 15 mars öppnar de andra skolorna jag ska söka till (Örebro och Västerås).
Känns bra, känns pirrigt, förväntansfullt, nervöst... 

Mycket tankar som snurrar i hjärnan. Avancerad nivå...
Magisterexamen...
Examensarbete...
Specialpedagog...
Jobba och plugga samtidigt...

Bara det här att jag är ute efter en magisterexamen liksom... hade du frågat mig för 10 år sedan vad jag ville bli så hade svaret iallafall inte blivit specialpedagog.
Under lärarutbildningen läste jag specialpedagogik som valbara kurser. Det var nog där jag fick upp ögonen för vad jag faktiskt ville göra. Men ska jag vara ärlig hade jag nog aldrig tänkt att jag skulle klara det.
Jag fick min lärarexamen och tänkte väl att jag skulle klara mig med den. Den gav mig ju ett jobb som jag älskar.
Det blev en berg och dalbana av barnafödande, depressioner, dödsångest, sjukskrivning, terapi. Såklart massor med kärlek, värme, skratt och jobb!

Jag hittade tillslut tillbaka till mig själv, den jag hade blivit efter alla år. Där jag är nu. En förskollärare, 3-barnsmamma, fru.
Nu är det bara att blicka framåt. Hoppas på att komma in på universitetet, förverkliga min dröm om vidareutbildning.
Jag har velat så länge.

Så länge att jag fortfarande tvivlar ibland. Kommer jag klara det? Avancerad nivå.
Med 3 små troll hemma. Jag vet att dom får vara på förskola när jag pluggar osv. Och jag vet att jag är bra på att läsa och skriva. Jag älskar både och! 
Jag vet inte varför jag tvivlar. Tror jag är mest rädd för att misslyckas. Att ge mig in i nått okänt. 

Men de känns bra att alla hejar på mig. Jeroen peppar och stöttar. Familjen hejar på, vänner och kollegor hejar, chefen har erbjudit att fixa jobb åt mig när jag är klar. Alla är liksom med på tåget.
Bara att luta sig tillbaka och njuta av färden. Jag hoppas resan börjar i augusti. 
Besvikelsen skulle vara stor om jag inte kommer on.

Skickat in alla papper som behövs för att komma in idag. Chefen har skrivit på och examensbeviset och lärarlegitimation är scannade. Så håll tummar och tår för att jag kommer in nu!